Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client2/web15/web/engine.php on line 157 Trapiti avagy A nagy tökfőzelékháború - Írólap | Darvasi László

Trapiti avagy A nagy tökfőzelékháborúregény

Egy szép napon egy fura kis manócska bukkan fel a városkában, aki nem tudja, honnan és miért jött, csak annyit tud, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az, hogy Trapiti?

Picike Ferike felmászik a fára, és nem hajlandó lejönni onnan. Ühüm bácsi rádöbben, hogy van egy valami a világon, amiről ő sem tudja, hogy micsoda. A Sálkereső Ünnepen megjelenik a felhőutazó, a Nagy Hangosbemondó Ünnepen Virágos Viola bátran viselkedik. Holle mama világhírű tökfőzelékét megkóstolja a Farkas, aki nem akarja megenni Piroskát és a Nagymamát. Nocsak úr csodálkozik, a Pepe testvérek szerencsésen kibékülnek, a városka lakóit mégis furcsa események nyugtalanítják.

Kázmér úr, figyelemre méltó fölfedezést tesz: hamis dolgokat írtak a városka krónikájába. Egy nagyon kedves bácsi jelentkezik Trapitiért. Ő a hírhedt Boleszláv főfelügyelő. A Főfőtanács ki akarja terjeszteni a Nagy Felejtő Mese határait, márpedig ha így lesz, akkor a városka is elvész, vagyis oda kerül, ahol semmi sem számít igazán, ahol nincs könny, és nincs nevetés, ahol nincsenek vágyak, érzések, ahol mindenki tudja a dolgát, soha nem téved, és soha nem késnek az órák.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/clients/client2/web15/tmp) in Unknown on line 0